Ulasan Assassin’s Creed 3 Remastered

Saya perlu bermain Assassin’s Creed 3 sebelum ia dikeluarkan pertama kali. Saya bukan pengkritik ketika itu, tetapi saya mempunyai kawan yang bekerja di Blockbuster. Dia tahu apa peminat besar dalam siri saya, jadi saya perlu menyewa salinan permainan sebelum ia dikeluarkan secara rasmi. Saya sangat teruja untuk bermain permainan awal, dan sangat kecewa apabila saya melakukannya. Tetapi sekarang, tujuh tahun, saya sudah bersedia untuk mencuba dan sekali lagi dan melihat apa yang memulihkan permainan paling popular dalam francais sebenarnya bermakna.

Assassin’s Creed 3, dalam cahaya yang betul, kelihatan seperti berlian-in-the-kasar. Twist pada awal permainan dengan Haytham sangat berkesan, tetapi bermain seperti dia membosankan. Peluang untuk melayari merentasi sempadan liar terdengar menarik tetapi kawasan bandar benar-benar tidak menarik. Apabila remaster diumumkan, saya berharap beberapa kesalahan ini mungkin telah dikeluarkan atau dipoles sebelum dibebaskan. Mereka bukan.

Nampaknya, sejauh yang saya tahu, bahawa tiada apa-apa dalam Assassin’s Creed 3 Remaster telah berubah kecuali grafik. Walaupun semua orang tahu bahawa Haytham sebenarnya seorang Templar, permainan ini masih membuat anda bermain seperti dia selama beberapa jam pertama. Tutorial mengatasi masalah ini perlahan dan penuh dengan watak-watak yang merasa tidak berminat dalam cerita seperti yang anda lakukan. Walaupun setengah dekad kritikan meratakan terhadap permainan, tiada apa yang dilakukan untuk membetulkan kesilapan. Malah HUD tetap sama, dengan ikon Mula / Pilih 360 muncul bukan pada persamaan Xbox One. Perubahan-perubahan kecil yang boleh diperbaiki untuk percubaan kedua di Revolusi Amerika telah diabaikan, meninggalkan isu-isu yang lebih besar lagi yang tidak berubah.

Pertempuran dalam franchise Assassin’s Creed secara dramatik telah direkodkan, dan bertambah baik, di Origins dan Odyssey, sehingga melompat kembali ke sistem lama kaunter dan pembunuhan berantakan. Saya memainkan cukup siri Ezio ketika pertama kali dibebaskan yang saya tidak peduli dengan bermain remaster, jadi mungkin ini adalah sesuatu yang orang lain baik-baik saja, tetapi ia hanya berdiri sebagai bukti kepada sistem ketinggalan jaman. Ini juga benar tentang freerunning. Pemain sekali lagi berjuang untuk selamat menuruni struktur dan tebing tinggi, sementara ketepatan goyangan bermakna sering melompat jauh ke arah yang salah.

Stealth adalah yang paling teruk. Begitu banyak permainan yang telah datang dan pergi sejak Assassin’s Creed 3 di mana anda boleh bersembunyi di sekeliling sudut dan di rumput panjang bahawa usaha asas ini merasakan kedua-dua melekit dan terapung, belum lagi hampir mustahil untuk dinikmati. Pemain tidak boleh bersembunyi ketika pengawal mengawasi mereka, tetapi garis pemecahan adalah sukar apabila Connor bertekad untuk melompat bersama-sama setiap pagar dan dinding dan ranting di jalannya.

Cerita itu sendiri mungkin menarik. Britain tidak mengajar banyak tentang Revolusi Amerika (lama hidup Ratu dan empayarnya yang tidak berdosa), jadi meneroka yang perlu menarik. Tetapi watak-watak dan dialog itu tidak begitu baik. Walaupun Connor adalah seperti biasa dan watak-watak di sekitarnya seolah-olah telah memberontak terhadap keperibadian mereka sendiri. Dan meskipun kempen Ubisoft untuk mengulangi semula cerita Desmond dari siri ini, lengkung terakhirnya masih ditenun melalui cerita itu. Yang mungkin lebih dapat diampuni jika cerita itu pergi ke mana-mana sahaja. Walaupun selepas ditenggelamkan Haytham laju masih menyeret, dengan detik-detik yang berlarutan memburu, menunggu dan mengimbas kembali sebelum sesuatu yang menyerupai revolusi bermula. Sekurang-kurangnya Perpaduan mempunyai hak atmosferinya.

Rasa kadang-kadang seperti permainan tidak mahu anda terburu-buru, tetapi tidak memberi anda apa-apa suasana untuk menyerap sebaliknya. Selepas setiap misi, permainan membatalkan mini peta dan ikon anda supaya anda boleh ‘melihat kemajuan anda’, yang bermaksud bahawa walaupun anda mahu tergesa-gesa menerusi misi utama (batuk batuk Haytham section) anda perlu bertahan selama beberapa saat sebelum anda tahu cara untuk pergi. Ia sangat perlahan kerana tidak dapat dipahami.

Di samping itu, grafik dan kualiti bunyi hebat dalam remaster ini, walaupun tidak sempurna. Satu saat pada awal permainan saya terkejut apabila mata Haytham hanya diberikan dalam warna hitam dan putih. Momen-momen yang lain mempunyai serupa, tetapi kurang jelas juga merangsang mimpi buruk. Odyssey masih kelihatan lebih baik daripada 3, tentu saja, tetapi jika anda peminat Assassin’s Creed 3 saya pasti anda akan menghargai visual yang lebih baik.

The Assassin’s Creed 3 Remaster juga dilengkapi dengan Assassin’s Creed Liberation, yang merupakan permainan PS Vita yang eksklusif sebelum ini yang mempunyai pemain mengambil mantel Assassin di New Orleans sekitar masa yang sama. Ini selalu dianggap sebagai salah satu permainan Vita terbaik dan permainan Assassin’s Creed yang tidak mendapat populariti yang mungkin, mungkin disebabkan oleh platform yang mula-mula dilancarkan. Dan anda dapat melihat mengapa. New Orleans adalah persekitaran yang lebih menarik daripada Boston dan kawasan sekitarnya, dan watak-watak utama semuanya mempunyai lebih banyak keperibadian.

Pembebasan adalah mudah bahagian terbaik dari bundel ini walaupun ia datang dengan beberapa isu asas yang sama, seperti kawalan goyah dan pertempuran lama. Ia memalukan bahawa Assassin’s Creed 3 tidak lebih baik. Saya boleh faham Ubisoft tidak mahu mengubah apa-apa perubahan radikal ke dalam permainan, untuk beberapa peminat yang berdedikasi dan keinginan untuk mengekalkan pengalaman asal, tetapi sepertinya tidak begitu penting dalam mengembalikan permainan yang biasa-biasa saja. Permainan yang datang sebelum ia mempunyai tetapan dan watak yang lebih menarik, manakala permainan yang datang selepas mula bereksperimen dengan formula untuk mencari sesuatu yang lebih menarik.

Assassin’s Creed 3 terpaksa wujud, tetapi ia tidak perlu kembali. Sekiranya anda benar-benar berminat dengan remaster ini, anda juga boleh membeli Assysin’s Creed Odyssey dan Pass Season nya, yang termasuk, daripada membeli pembebasan Assassin’s Creed 3 Remastered.

The Assassin’s Creed 3 Remaster meningkatkan grafik dan sangat sedikit lagi. Terdapat sebab permainan ini adalah salah satu yang paling tidak popular dalam sejarah siri dan tanpa apa-apa yang dilakukan untuk menangani kesilapan sebelumnya, umurnya menjadikannya lebih tidak menyenangkan.

Kebaikan
Pertempuran kapal cukup baik
Penetapan itu adalah idea yang menarik, walaupun kurang dilaksanakan
Grafik yang lebih baik
Keburukan
Cerita ini masih buruk
Pertempuran sudah ketinggalan zaman, seperti parkour
Masih tidak cantik seperti permainan AC baru
Sangat perlahan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *