Mu6 Headphone Hands-On Impressions

Dalam julat harga yang mengetepikan alat dengar utama dari Sony dan Bose, saya agak ragu-ragu mengenai barisan fon kepala baru yang dipanggil Mu6 keluar dari firma Cina yang saya tidak tahu apa-apa tentang di luar kempen IndieGoGo yang masih berterusan. Saya menerima unit pengeluaran awal untuk menguji dan memberi maklum balas jujur ​​saya. Sejujurnya, ini telah menjadi sebahagian daripada fon kepala kegemaran saya untuk perjalanan dengan beberapa kaveat yang diharapkan dapat diperbaiki dengan produk akhir.

Headphone Mu6 hanya menawarkan sambungan USB-C tunggal sebagai outputnya sahaja, tetapi ini hanya untuk pengisian dan tidak boleh digunakan untuk menghantar audio ke telefon anda. Jika anda membayar pakej Mu6 penuh, anda juga akan mendapat pendirian pengecasan yang boleh memberikan cara yang bergaya untuk memegang fon kepala anda dan mengecasnya pada masa yang sama. Di dalam ujian dunia sebenar, hayat bateri di Headphone Mu6 melebihi beberapa jenis earbud Bluetooth yang saya gunakan, berlangsung sepanjang perjalanan ke San Francisco dan kembali, berlainan dan berehat di dalam bilik hotel.

Di luar kotak, Mu6 Headphones mempunyai keseimbangan yang baik untuk bass dan treble tanpa terlalu luar biasa. Sama ada saya mendengar podcast mingguan atau bunyi terapeutik muzik spa untuk menangkap tidur pantas di atas kapal terbang, bunyi dulcet datang dengan jelas sama ada saya mahu menggunakan ciri-ciri membatalkan bunyi aktif. Menawarkan pelbagai frekuensi standard pemacu 20Hz-20,000Hz dan 40mm, fon kepala Mu6 seiring dengan kebanyakan alat dengar standard di pasaran. Walau bagaimanapun, ia adalah ciri pembatalan bunyi yang benar-benar menetapkan fon kepala ini selain dari persaingan.

Terdapat tiga mod audio yang berbeza untuk Mu6 Headphone yang berbeza-beza bergantung kepada berapa banyak teknologi pembatalan bunyi yang anda mahu gunakan. Mod standard dengan pembatalan bunyi aktif, atau ANC On, mengaktifkan teknologi hibrid mereka untuk membatalkan bunyi latar belakang supaya anda boleh memberi tumpuan kepada apa yang sedang bermain melalui alat dengar anda (lebih banyak lagi dalam sekejap). Ketuk cepat dari butang ANC akan mematikan ciri aktif, memelihara hayat bateri dan bergantung semata-mata pada earcups terpaku untuk menyediakan pembatalan bunyi pasif, dan tekan butang lain akan mengaktifkan Mode Ketelusan untuk membiarkan semua bunyi melalui mikrofon tertanam, yang membolehkan anda untuk mendengar dunia luar di sekeliling anda sebagai tambahan kepada pemilihan muzik latar anda.

Menghiasi bahagian luar setiap earcup pada Mu6 adalah mikrofon yang menganalisis bunyi luar sementara bunyi pembatalan aktif berfungsi untuk meniadakan bunyi bising tanpa gangguan dengan kualiti audio. Untuk kegunaan di sekitar rumah, saya dapat mendengar podcast kegemaran saya semasa memvakum atau membersihkan sementara hanya whir samar vakum yang dimainkan di latar belakang perbualan. Di jauh lebih banyak persekitaran yang bising seperti lapangan terbang serantau, lebih banyak bunyi yang bocor melalui tetapi ia masih jauh lebih senyap daripada sepasang fon kepala yang empuk yang saya pakkan dalam peralatan perjalanan saya. Pedalaman yang berisik dari pesawat Boeing semuanya tenggelam ketika memakai fon kepala Mu6 dan itu bahkan tanpa mengubah sesuatu untuk didengar. Walaupun saya menulis sekeping ringkas ini, saya tidak dapat lagi mendengar jari saya menyerang kunci pada papan kekunci saya. Fon kepala Mu6 tidak dapat menyekat setiap bunyi bising di luar tetapi teknologi pembungkusan bunyi yang pelbagai yang berfungsi seiring dengan fon kepala tertentu ini boleh membuat penulisan dalam mana-mana persekitaran yang mungkin dengan menghalang kebanyakan gangguan di luar.

Apabila anda perlu menumpukan perhatian anda ke tempat lain, terdapat dua lagi penyelesaian yang ditawarkan dalam fon kepala Mu6 untuk mendengar apa yang berlaku di sekeliling anda. Dengan mengambil alat dengar itu, sensor jarak di dalam earcup kiri mengaktifkan dan secara automatik menjeda apa yang sedang anda dengari, mulakannya semula sekali lagi apabila fon kepala diletakkan di kepala anda. Pilihan lain adalah untuk memegang tangan anda di sebelah kiri earcup kiri. Ini mengaktifkan mikrofon pada fon kepala dan meletakkan set kepala secara sementara ke dalam Mod Transparency untuk mendengar apabila seseorang bercakap ke arah anda. Mikrofon ini agak terlalu berkesan memungut bunyi yang mereka akan menguatkan bunyi bising di dalam bilik juga. Oleh sebab itu, saya bukan peminat menggunakan ciri ini di atas kapal terbang di mana bersenandung terus menerus di udara ditinggikan kepada jumlah yang menjengkelkan di atas apa yang saya dengar tanpa alat dengar.

Membina kualiti adalah ciri lain pada set pra-pengeluaran Mu6 Headphone yang meninggalkan sesuatu yang dikehendaki. Setiap earcup boleh berputar 90 darjah untuk meletakkan rata dalam beg anda yang sentuhan yang bagus. Walau bagaimanapun, plastik pada revolusi semasa dandanan merasakan tipis dan rapuh, meninggalkan saya bimbang bahawa ia mungkin terputus pada notis saat dalam sejuk atau jika saya melancarkan alat dengar terlalu jauh ketika cuba untuk meletakkannya di kepala saya. Apabila earcups berbaring rata, ada bunyi seperti terdapat ketegangan tambahan pada kepingan plastik dada yang menyebabkan kebimbangan yang lebih besar.

Saya telah diberitahu bahawa pencetakan plastik semasa hanya bersifat sementara, jadi saya berharap bahawa produk yang telah disempurnakan akan cukup kuat untuk dipakai untuk kegunaan harian.

Terdapat aplikasi pendamping untuk fon kepala Mu6 yang boleh dimuat turun ke peranti mudah alih anda. Dalam semakan semasa, apl pendamping hanya menawarkan beberapa pilihan penting. Teknologi Pembatalan Bunyi Aktif boleh diturunkan dan ditukar antara mod ‘Tenang’ dan ‘Sangat Tenang’ bergantung kepada keperluan peribadi anda. Pada menu kedua ialah penyamaan asas yang menyembunyikan fungsi penting.

Di antara tetapan stok yang lain untuk mana-mana penyamaan, rock, jazz, dan pop terletak tetapan persamaan peribadi. Ini membolehkan pengguna menyesuaikan ‘PERSIONAL EQ’ (ejaan mereka) dan menyesuaikan tetapan audio berdasarkan lengkung emas. Selepas ujian audio mudah yang mempunyai pengguna menunjukkan apabila mereka mengetuai nada pada kekerapan tertentu, fon kepala Mu6 diprogramkan untuk mengimbangi sebarang kehilangan pendengaran dan membantu pengguna akhir menikmati daftar atas pengalaman mendengar mereka. Kebenaran diberitahu, saya ingin melihat penyamaan adat ini menjadi perkara pertama yang dilihat oleh pengguna apabila menggunakan fon kepala Mu6 buat kali pertama, kerana saya pergi hampir sebulan penggunaan sebelum mengetahui pilihan ini ada.

Fon kepala Mu6 telah menjadi tambahan yang diperlukan untuk beg perjalanan saya ketika datang untuk terbang untuk konvensyen. Walaupun mereka mungkin tidak terlelap untuk perjalanan yang lebih mudah, ciri-ciri unik sudah pasti bahagian terbaik. Hanya mengenai setiap peranti elektronik yang saya ada dalam senjata ini berfungsi dengan Mu6, sama ada telefon, tablet, atau PlayStation Vita saya. Saya telah menemui isu-isu yang bertukar-tukar antara beberapa peranti yang sebelum ini bersambung dengan fon kepala Mu6 sebagai fon kepala sentiasa mahu menyambung semula ke peranti terakhir yang saya gunakan, tetapi hanya menyahpasang alat dengar dari platform saya pilihan dan mengetik dua kali butang kuasa meletakkan Mu6 ke dalam mod pasangan adalah pembetulan yang cepat. Unit pratonton saya tidak datang dengan beg perjalanan, tetapi jika anda boleh mendapatkan satu dengan tiang ikrar anda dalam kempen IndieGoGo, saya benar-benar nasihatkan memilihnya.

Pada harga hampir separuh daripada jenama yang lebih besar jenama bunyi-membatalkan fon kepala, Mu6 terus mengejutkan dengan baik. Masih terdapat beberapa kinks yang akan diketengahkan sebelum fon kepala Mu6 bersedia untuk mencapai penyokong tetapi saya sudah terkesan dengan kualiti audio. Siapa tahu teknologi pembatalan bunyi aktif yang menyaingi model Bose premium dapat dengan mudah dicapai untuk di bawah $ 200?

Kami akan menyemak semula semakan sebaik sahaja produk akhir tersedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *