Generasi Zero Review

Jika saya tidak tahu dengan lebih baik, saya akan bersumpah bahawa Generation Zero telah dibuat oleh kumpulan serpihan Bethesda yang telah memutuskan bahawa mereka akan membuat permainan tentang mesin besar, tidak kira apa pun. Kemudian mereka pergi dan membuat permainan tentang mesin-mesin besar dan ia adalah permainan yang anda dapati di hadapan anda. Ia mempunyai segala-galanya yang anda fikirkan pada keperluan seperti permainan: Big Machines.

Masalahnya adalah tepat apa yang hilang. Avalanche Studios adalah pasukan dev yang saya suka. Saya mendapat tempat yang lembut untuk permainan Just Cause, saya juga menikmati – setakat mana – Max Max yang cacat. Saya telah berkata beberapa kali pada masa lalu bagaimana Ubisoft hanya membuat Permainan Ubisoft itu. Masalahnya sekarang ialah Avalanche nampaknya terjebak membuat Permainan Avalanche Itu. Generasi Zero merasakan bahawa Permainan Avalanche, dengan bajet dan dengan beberapa idea salah letak.

Ditetapkan dalam realiti pengganti pasca-apokaliptik Sweden, ditenggelami oleh mesin-mesin yang dibina berikutan Perang Dunia II dengan negara-negara kekayaan baru – kerana sudah tentu mesin yang dibina untuk pertahanan akan berubah dan menjadi penindas – anda adalah metalhead / hip hip – joki peminat / jodoh sekolah menengah stereotip dan kini anda perlu pergi ke kepulauan fiksyen Östertörn, Sweden. Tugas anda? Sesuatu. Mungkin mengetahui mengapa bot dayung anda ditembak? Mungkin ia untuk mengetahui di mana orang telah pergi? Mari kita pergi … Apa itu Sweden untuk “Wolverines!”?

Sama seperti Fallout 76 yang dinyatakan di atas, matlamatnya adalah untuk melakukan apa sahaja yang akan dilakukan oleh popup pencarian ajaib yang berdekatan. Dalam pengalaman saya yang pergi ke suatu tempat dan mengaktifkan atau mengambil objek – sayangnya yang tidak benar-benar muncul separuh masa. Itu betul-betul betul. Saya tidak banyak membunuh pencarian, dengan sedikit yang mereka hanya perlu membersihkan kawasan. Tiada misi pengiring, walaupun itu adalah rahmat keselamatan oleh semua akaun. Ia benar-benar mencari petunjuk petunjuk yang berkaitan dan ikuti petunjuk ini untuk mencari lokasi. Lokasi itu mungkin sebuah kubu ketenteraan – yang menjadi rantaian usaha utama – atau satah yang jatuh, barang yang tersembunyi dari barang-barang (rawak) atau apa sahaja yang lain.

Oleh itu, anda yang mempunyai kuasa ajaib untuk mengingati perkara-perkara, dan juga orang-orang yang mempunyai keupayaan mengenalinya, anda mungkin membuat kesimpulan bahawa tidak ada NPC dalam Generasi Zero. Malangnya, anda betul. Lebih buruk lagi ialah dunia dalam permainan ini cukup besar untuk memberi walaupun zakar planet zakar iri hati. Oleh itu, ia sangat besar, fakta yang dibuat lebih teruk oleh fakta bahawa – kecuali saya telah melepaskan mereka – tidak ada kenderaan untuk digunakan sama sekali. Akhir sekali saya periksa tidak ada alasan bahawa salah satu daripada banyak orang Sweden awal 20 tahun tidak dapat memandu kereta berfungsi sepenuhnya.

Sudah tentu mereka Sweden. Jika ada apa-apa yang saya boleh katakan saya mengagumi tentang permainan ini adalah bahawa ia tidak dapat dinafikan bahasa Sweden. Dari setiap poster rawak di dinding ke tanda-tanda di sebelah katil somebody, anda juga ingin tahu bahasa atau sekurang-kurangnya permainan akan muncul dan diterjemahkan untuk anda. Barang pencarian, di sisi lain, diterjemahkan. Saya hampir berharap mereka tidak walaupun, untuk membantu menjaga rendaman. Sesuatu yang hebat dibantu oleh watak dan reka bentuk estetik am.

Secara jujur, saya tidak tahu jika Generation Zero adalah permainan yang bagus atau permainan yang hodoh. Tanpa bayang-bayang keraguan, pemandangan itu sendiri boleh menjadi pemandangan yang menakjubkan. Ia juga sangat atmosfer, dengan salah satu siklus malam yang paling lama yang pernah saya jumpai dalam permainan. Malam, khususnya, adalah keganasan untuk dilalui, terutamanya jika cuaca tidak memihak kepada anda. Ia adalah permainan yang sangat gelap di luar dan terutamanya ketika menuju jauh ke dalam salah satu bunker tentera. Pada hari itu, dengan baik, permainan adalah salah satu daripada yang anda boleh berdiri di tepi air dan menonton matahari terbenam dan benar-benar menikmatinya.

Itu adalah sehingga robot datang. Ini juga kelihatan hebat, direka dengan sangat baik, dengan bahagian yang diletakkan secara logik dan dilindungi oleh bahagian yang kelihatan, bergerak dan bertindak seperti yang anda harapkan. Ia lebih baik apabila anda melihatnya dalam tindakan, lebih baik berbanding satu sama lain jika anda menggunakan suar melekit yang bertindak sebagai sasaran untuk mesin. Walaupun saya akan mengatakan bahawa mereka harus kelihatan hebat kerana terdapat hanya enam jenis yang berbeza, yang merupakan rasa malu.

Jadi mengapa saya katakan ia boleh menjadi hodoh? Nah, ada lapisan yang pelik atau penapis seolah-olah melalui permainan yang memberikan gegaran 80-an tetapi juga membuat beberapa kawasan hanya melihat sedikit keldai, kerana kekurangan istilah yang lebih baik. Juga, watak itu sebenarnya kelihatan seperti keldai. Anda hanya benar-benar melihat watak anda apabila anda melakukan emote atau dalam skrin penyesuaian, melihat dan melengkapi salah satu daripada beratus-ratus pakaian yang mungkin anda pilih. Secara semulajadi, saya pergi untuk mencuba dengan jaket kulit, jins dan rambut panjang. Pada dasarnya saya ketika saya berumur enam belas tahun, walaupun saya lebih menarik. Mungkin.

Meletakkan ae yang hebat kualiti klasik dan sifat membosankan, sifat yang steril dari pencarian ke tepi, anda mempunyai cabaran sebenar mengenai permainan yang ditenggelami oleh mesin – pertempuran. Kelemahannya dilihat dengan ketara bahawa terdapat hanya enam jenis musuh. Walaupun ini terhad dalam kuantiti, setiap konflik cenderung berasa berbeza dan unik. Sekiranya bukan hasil dari rupa bumi dan struktur sekelilingnya, itu adalah kebolehan mesin.

Ini adalah benar jika salah satu musuh menjadi salah satu jenis terbang. Ini menghantar denyutan bahawa saya dan orang-orang yang sering saya bekerjasama dengan pemikiran adalah EMP. Ternyata tidak, itu adalah suar yang menarik setiap microwave, pembakar roti dan mesin lain di Sweden ke lokasi kami. Campuran kebolehan dan corak serangan mesin dengan kekurangan maklumat sebenar mengenai makhluk-makhluk ini memastikan setiap perjuangan merasa berbeza, meskipun taktik biasanya sama – ini adalah untuk menargetkan titik lemah, walaupun anda sering perlu melalui beberapa penyadap perisai yang serius untuk sampai di sana pada mesin yang lebih besar.

Atau, dan ini adalah bagaimana permainan itu dimaksudkan untuk dimainkan, gangguan oleh pemain lain. Secara jujur, bermain Generasi Zero sahaja membosankan. Dunia terlalu besar, musuh-musuh dalam kumpulan yang terlalu besar untuk menghadapi sendiri, walaupun tidak ada kerugian sebenar hingga mati, dengan mesin-mesin besar seperti menyeberang dinding bata dengan Mars Bar yang beku. Oleh kerana co-op adalah cara terbaik untuk memainkan permainan, ia memalukan bahawa mod dalam talian adalah sedikit kesakitan untuk masuk. Sering kali saya mendapati diri saya perlu menetapkan semula sesi permainan saya atau pergi melalui beberapa ritual yang aneh hanya untuk mendapatkan permainan dengan orang lain.

Ini datang kepada masalah sebenar masalah dengan permainan. Avalanche memerlukan sedikit lebih banyak masa dengan permainan untuk membetulkan masalah dan masalah yang banyak. Saya secara peribadi menghadapi bangunan dalam bangunan, kawasan di mana anda jatuh ke bumi, menghilangkan barangan dalam inventori dan pencarian saya yang hanya dapat diselesaikan setelah memulakan semula permainan kerana item pencarian tidak muncul. Orang lain yang pernah saya kerjakan dengan lebih teruk, termasuk pelbagai kemalangan dan gangguan lain. Saya tidak boleh membantu tetapi membuat pautan, tetapi ini telah jatuh tahap 76 pepijat.

Walaupun begitu, saya tidak dapat menolong tetapi menikmati – sejauh mana gelung permainan mengeksplorasi, mendapatkan barang-barang yang kemudian digunakan untuk mengambil robot besar tidak dapat dinafikan menyeronokkan. Sehingga tidak. Saya tidak boleh mengatakan ada banyak kegembiraan yang dapat diperolehi dalam mencari rumah salinan yang disisipkan, yang mana ada beribu-ribu, untuk rompakan kecil atau kosmetik yang rawak yang seolah-olah ripped dari Battlegrounds PlayerUnknown. Kegembiraan adalah dalam item yang berkaitan dengan pertempuran dan cara-cara baru menggunakannya untuk mengambil mesin-mesin besar, di mana permainan sangat memerlukan lebih banyak lagi.

Masalah Avalanche pada masa ini adalah bahawa mereka kelihatan terperangkap dalam corak memegang. Hanya corak memegang ini bukan bulatan, ia adalah lingkaran. Generasi Zero semoga titik pusat lingkaran ini, dengan hal-hal yang diharapkan akan datang dari RAGE yang akan datang 2. Adakah saya mengesyorkan ini? Malah pada harga yang sedikit lebih rendah, tidak. Mungkin pada diskaun yang lebih besar dan ketika permainan ditambal, ia pasti mempunyai sifat penebusan. Hanya masa yang akan memberitahu untuk melihat apakah kualiti penebusan ini dapat bersinar sementara keadaan huru-hara sekitarnya disapu.

Dimainkan pada monitor ultrawide yang berjalan pada resolusi 2560 × 1080 dari PC dengan Intel i7-6700 3.4GHz x4 CPU, sebuah GPU Asus Radeon RX480 dan 32GB DDR4 2400MHz RAM. Pada tetapan maksima, purata sekitar 45FPS dengan permainan jatuh ke sekitar 30 saat sibuk.

Generasi Zero adalah permainan yang mempunyai potensi yang hebat tetapi jatuh dalam banyak bidang. Pertempuran Cemerlang dan suasana yang sangat hebat dikecewakan oleh segudang pepijat, pelbagai musuh yang sangat terhad untuk menghadapi perlawanan, pencarian membosankan dan dunia yang terlalu besar dan steril, terutamanya jika bermain bersendirian. Potensi pembetulan pepijat dan jenis musuh yang lebih tinggi akan membuat pembelian belanjawan yang hebat ini, tetapi sehingga masa itu ia akan menjadi salah satu daripada saya, kecuali anda tahu sekurang-kurangnya dua orang lain untuk bersama.

Kebaikan
Melibatkan pertempuran dipertingkatkan dengan hakikat bahawa tiada apa yang benar-benar ditulis
Permainan atmosfera, di mana semuanya sesuai dengan 80-an
Senang bermain co-op, sebaik-baiknya sebagai sekumpulan sekurang-kurangnya tiga
Keburukan
Dapat membosankan dan membosankan dengan cepat apabila dimainkan sendiri – terutamanya disebabkan oleh kekurangan penskalaan dalam permainan
Jumlah pepijat yang luar biasa, dari kecil ke pemecahan permainan sebenar
Dunia terbuka begitu besar dan kosong sehingga merasa steril
Perasaan steril hanya dipertingkatkan oleh pencarian hanya timbul dan tidak mendapat hasil sebenar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *